Dolomitkalk med et højt indhold af magnesium

Hos Kongerslev Kalk forhandler vi et bredt udvalg af kalk til jordbrug, landbruget, havecentre m.m. Vi har mange kunder indenfor disse fagområder i Midtjylland og Nordjylland, men leverer kalk af forskellige typer til hele Danmark.

Dolomitkalk er en særlig type kalk, som vi importerer fra England. Dolomitkalk indeholder magnesium, som giver et særdeles vigtigt tilskud til planters næring, som ellers kan være svært at få tilført på en billig og effektiv måde.

Hvad er dolomitkalk og hvordan anvendes det?

Dolomitkalk er en lidt grovere kalk type, der indeholder ca. 10% magnesium. Vi forhandler flere kalk blandinger med tilsat dolomitkalk, de gængse typer er 2,5% og 5,0 % magnesium indhold.

Der er flere fordele ved at bruge kalk, som er tilsat næringsstoffet magnesium: Først og fremmest er kalk i sig selv et surhedsregulerende middel, som er med til at holde jordens PH-værdi i balance. Dertil kommer, at magnesium er et nødvendigt næringsstof for planterne, der giver sunde og stærke afgrøder. At tilføre magnesium til kalk er den billigste og mest effektive måde at tilføre jorden magnesium på.

Den rette kalk- og magnesiumbalance i jorden er også nøglen til en god jordstruktur, luftskifte, vandholdningsevne og ikke mindst jordens evne til at holde på og frigive næringsstoffer.

Næringsstoffet magnesium bliver mere tilgængeligt når jorden er i PH-balance, derfor er kombinationen af magnesium og kalk helt optimal at tildele jorden samtidig.​

Hvornår skal jeg anvende dolomitkalk?

Dolomitkalk kan egentlig anvendes året rundt, når det passer ind i markplanen. Vi anbefaler at få taget jordprøver for hvert 5-6. år, således at en præcis tildeling af næringsstoffer kan foretages, det giver det bedste grundlag for et højt høstudbytte. Dolomitkalk har en langtidsvirkende effekt, fordi det nedbrydes langsommere end fx jordbrugskalk.

Ved kalkspredning anvendes GPS-koordinater fra jordprøverne, og jorden tildeles dermed præcis den rette mængde. 

Tegn på magnesiummangel

Magnesium mangel ses ved gule blade på primært de ældre plantedele. Magnesium transporteres nemt rundt i planten, og nye plantedele suger magnesium til sig, derfor ses manglen på magnesium typisk på de ældste plantedele.

Dolomitkalk i haven

Havens planter kan også mangle magnesium. Ønsker du at styrke væksten, anbefaler vi at tildele dolomitkalk som et supplement til havekalken. Anvend Kongerslev Magnesiumkalk i enten pulverform eller granuleret form. Brug efterfølgende vores plænegødning eller universalgødning, så væksten fremmes overalt i haven.

Kontakt os for information om levering af dolomitkalk

Hvis du har spørgsmål til vores produkter, priser eller levering, så kontakt os endelig for yderligere information. Vi besvarer alle henvendelser hurtigst muligt.

Vi kan træffes på telefon 98 33 13 77 eller skriftligt via vores e-mail info@kongerslev-kalk.dk.

Må anvendes til økologisk dyrkning.

Højt magnesiumindhold 10%.

Øger jordens pH-værdi.

Skaber ideelle vækstbetingelser.

VAREBESKRIVELSE:

Dolomitkalk i pulverform har et højt indhold af magnesium og er dermed særdeles vækstgivende for alle planter. Dolomitkalk forbedrer samtidig jorden og neutraliserer dens surhed, så planterne trives, optager næring bedre og får

stor modstandsdygtighed i konkurrence mod mos. Spred dolomitkalk forår og efterår i hele haven, dog ikke i surbundsbede. Opløses langsomt.

Opbevares tørt.

Tip: Få ekstra frodighed ved at kombinere med

Kongerslev plæne- eller universalgødning.

VARENR.: 400022

VÆGT PR. POSE: 15 kg

KOLLI: 66 sk./euro palle

Du kan også læse om...​

Ret henvendelse til Kongerslev Kalk

Udfyld formularen her på siden, og vi vil snarest vende tilbage på din henvendelse.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kongerslev Kalk A/S

CVR: 32605818

Vildm​osevej 13

9293 Konger​slev - Find vej

​​Tlf.: 98 33 13 7​7

E-mail: info@kongerslev​-kalk.dk

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.