Havekalk

9 mill. år gammelt kridt, totalt rent hvidt pulver, der er udvundet af undergrunden syd/øst for Aalborg.

I nedbørsrige perioder udvaskes kalken af jorden, og i et klima som det danske er det nødvendigt af kalke hvert 2. el. 3. år, på sandjord oftere end på lerjord. Anbefalingen er 50-150 kg pr. 100m2.

Generelt bør jorden/græsplænen efterlades med et hvidligt skær, så er behovet dækket ind.

Kalken er en letopløselig type og forsvinder derfor hurtigt. Spredes med fordel forår og efterår, kan dog gives hele året, men behøver naturligvis nedbør for at kunne komme ned i jorden.

Kalken neutraliserer jordens surhed og øger dermed jordens ph-værdi, omkring 6,5% svarer til et neutralt niveau. F.eks. er en ph-værdi på 4,5 – 5,5 % en meget sur jord.

De fleste planter mistrives i sur jord (undtaget er deciderede surbundsplanter såsom Hortensia og Rododendron, Azalea og Blåbær m.m.). Planterne bliver ikke i stand til at optage næringsstoffer i tilstrækkelig grad. Kalken afhjælper dette problem og genskaber jordens balance.

Kongerslev Havekalk skaber ideelle vækstbetingelser. En stærk partner sammen med bl.a. Kongerslev Plænegødning/havegødning (se efterfølgende beskrivelser).

Varenr.: 700011. Vægt pr. pose 15 kg. Colli på 66 sk./palle.

​Firma

Kongerslev Kalk A/S

CVR: 32605818

​Kontakt

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.