Magnesiumkalk 5%

Kongerslev Magnesiumkalk er en blanding af Kongerslev kridt og Dolomitkalk, alt i pulver.

Således opnås et højt indhold af den vækstgivende magnesium (5%). Magnesium er et særdeles vigtigt tilskud til ernæring af alle planter.

Kalken er samtidig en vigtigt faktor til jordforbedring, både mht. jordens struktur samt neutralisering af jordens surhed, en ønsket virkning når planterne skal kunne udnytte gødningens næringsstoffer.

Magnesium er ligesom til mennesker en vigtig byggesten for alt levende og indgår i mere end 300 biokemiske processer herunder dannelsen af enzymer. Handelsgødning har i dag et minimalt indhold af magnesium, hvorfor det er nødvendigt at tilføre det via Kongerslev Magnesiumkalk. Brug denne blanding med et naturligt højt indhold af magnesium dannet for flere millioner år siden bl.a. i alperne - "Dolomitterne".

Kan spredes hele året, bedste tidspunkter er forår og sent efterår. Anbefalet dosering ca. 15 kg til 100 m2. Dog lidt mere hvis det er flere år siden, der er givet kalk – almindelig vedligeholdelse – hvert 2-3 år.

Kalkning kombineres med gødning f.eks. Kongerslev Plænegødning el. Universalgødning (se produktbeskrivelse).

Se alternativ ”Granuleret kalk med magnesium 5%” i granulat/pilleform.

Varenr.: 700010. Vægt pr. pose 15 kg. Colli 66 sk./palle.

​Firma

Kongerslev Kalk A/S

CVR: 32605818

​Kontakt

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.