Historien om en dansk, familiejet virksomhed, der blev specialister i kalk og gødning

Kongerslev Kalk er en dansk, familieejet virksomhed med en lang historie, der har rødder i lokalmiljøet, og en hel familie, der er danske specialister i kalk. I dag er vi en af Danmarks førende leverandører af gødning og kalk til landbrug, industri og private haver. Hvordan nåede vi hertil? Læs med her på siden.

I gamle dage…

Kongerslev Kalk blev oprindeligt grundlagt i 1950’erne af Lars Andersen under navnet Lars Andersen Kalklejer. Lars Andersen etablerede sig dengang på lejede arealer med brydning og salg af jordbrugskalk for øje. Der gik ikke lang tid, før firmaet flyttede til kalkforekomsterne øst for Kongerslev. Grundstenene til det kalkfirma, der eksisterer i dag, blev lagt, da Lars Andersen opkøbte flere naboejendomme

Firmaet voksede hastigt, for jordbrugskalken var et godt og eftertragtet produkt. Salget steg da firmaet først i 90’erne etablerede den første ovn til tørring af kalk. Sidenhen er ovntørret kalk blevet et populært og bredt benyttet produkt, som foderkridt til landbruget og som filler til bygge- og betonindustrien.

Vi har stadig vokseværk

I slut 90’erne påbegyndte produktionen af 25 kgs sække med kalk og gødning – et betydeligt skridt. Over årene voksede denne produktion støt, og endelig blev virksomheden Kongerslev Kalk A/S stiftet.

Firmaet råder den dag i dag over et fuldt moderniseret pakke- og emballeringsanlæg, bl.a. to opsækningsanlæg, et bigbag-anlæg, et spandepåfyldningsanlæg samt et strækhætteanlæg til indpakning af paller. Der pakkes til dels egne varer, men også varer for kæder og forhandlere, og vi tilbyder lønpak af forskellige produkter såsom gødning, mørtel, vejsalt og træpiller.

Næste generation tager over

I 2009 blev virksomheden overdraget til Lars Andersens tre børn. Virksomheden drives i dag af de to af dem, Andersens søn, Lars Stig Andersen, er administrerende direktør og medejer og datteren Lisbeth Svendsen er medejer og bestyrelsesmedlem, og er ikke længere en del af firmaets daglige drift.

Sammen har de været med til at trække kalkfirmaet i en ny og moderne retning, og i løbet af de sidste par år har nye tendenser vist sig for virksomheden: Bæredygtighed, økologi og genanvendelighed fylder mere og mere i firmaets visioner. Og spørger man, hvordan de ser fremtiden, er det i bæredygtighedens tegn – noget, der også gælder markedet for kalk og gødning.

Det kan du læse mere om her.

Ret henvendelse til Kongerslev Kalk

Udfyld formularen her på siden, og vi vil snarest vende tilbage på din henvendelse.